Datum för LETTERING WORKSHOP - Stockholm

Lettering Workshop - grundkurs (4h) - onsdag 13 mars, kl. 17.00 - 21.00
Plats: Postmuseum, Lilla Nygatan 6, Gamla stan


Datum för Lettering Workshop våren 2019
(klicka på ortsnamnet för att komma till biljettförsäljning)

Kulturplatån, Gislaved - Lettering Workshop - grundkurs (5h) - lördag 9 februari, kl. 10.00 - 15.00
Plats: Glashuset, Stora salen, Gislegatan 20

Medborgarskolan Stockholm - grundkurs + lettering med citat
onsdagarna 13 och 20 februari, kl. 17.30 - 21.30
Plats: Hagagatan 23 A

Jakobstad Arbis - grundkurs (5h) - lördag 16 februari 2019, kl. 10.00-15.00
Plats: Jakobstads Gymnasium, Bildkonstsalen

Jakobstads Arbis - brush pen lettering (5h) - söndag 17 februari 2019, kl. 10.00-15.00
Plats: Jakobstads Gymnasium, Bildkonstsalen

Planner Con Stockholm - grundkurs (2h) - lördag 11 maj, kl. TBA
Plats: Quality Hotel Friends, Stockholm

 

Lettering Start Kit (sold out)

Penstore FLJD Lettering Kit.jpg

Tillsammans med Penstore har jag plockat ihop Lettering Start Kit med mina favoritverktyg och -papper för dig som vill komma igång med lettering eller om du vill uppdatera din verktygsarsenal med pennor och papper av bra kvalité. Du hittar kitet via denna länk: Penstore Fia Lotta Jansson Lettering Start Kit.

 

Sagt om kursen:

"Jag tyckte jättemycket om kursen. Det var ett bra upplägg och lagom många stilar för att jag skulle hinna testa och fatta. Jag lärde mig massor. Jag var helt grön innan så bara att få se Sofie göra sin grej live gjorde att det lossnade och blev lärorikt alltihop. … det var så mysigt och avslappnat, och Sofie var så varm, genuin, peppande och pedagogisk." Malin, Varberg

"Sååååååå roligt! Bästa @fialottajanssondesign (Sofie) är så inspirerande och duktig!" Karin, Göteborg

"Kursen hölls av inspirerande och talangfulla Sofie. Bästa kursen någonsin. Hade gärna suttit längre än de 3,5 timmarna..." Matilda, barnboksillustratör, Stockholm

"Skikkelig bra opplegg, inspirerende og lærerikt!" Lovise, Oslo

"I've always admired hand lettering from a far, thinking that creating something this beautiful would be impossible for me... Thanks for giving me the confidence to just try and practice, to have fun with the letters and making Hand Lettering seem not so hard and unreachable for me." Katharina, Berlin

 

Under en LETTERING WORKSHOP - GRUNDKURS ritar vi bokstäver och ord. Du kanske behöver en logo, ett personligt visitkort eller en blogg-banner, du vill kanske skapa en egen print för din vardagsrumsvägg (eller för köket eller sovrummet), eller designa egna födelsedagskort med namnet på jubilaren snyggt skrivet. Eller så kanske du helt enkelt vill få testa på att skapa vanliga och ovanliga bokstäver med penna.

På engelska heter konstformen “lettering”, på svenska bokstavsillustration.

Under workshopen går vi bl.a. igenom:
- material och verktyg
- bokstavsanatomi
- olika sätt att samla inspiration
- olika metoder att skapa en design

Men fokus kommer att ligga på själva textningen och ritandet. Jag presenterar roliga övningar där du stegvis får utveckla din textning, från enkla bokstavsskisser till citat-
illustrationer.

Några av utmaningarna ni kommer att få:
- rita en bokstav på så många sätt du kan
- rita olika stilar och typsnitt
- rita ord i en figur
- rita ditt namn
- utveckla eget projekt

 

På LETTERING WORKSHOP - FORTSÄTTNINGSKURSEN utvecklar vi våra färdigheter, utforskar nya bokstavsformationer och färdigställer egna projekt samt provar på att använda en brush pen.

När kursen är slut kommer du att ha en färdig bokstavsillustration i form av t.ex. ett citat, ett ord eller en drop cap (en anfang). Du kommer även att kunna skriva versaler och gemener med en brush pen.

Till kursen ska du ha med dig:
- citat för en bokstavsillustration eller ett redan påbörjat projekt. Du kan få feedback på din process och hjälp med att utveckla din bokstavsillustration.
- en laptop med bildbehandlingsprogram ifall du vill lägga till handritad text på ett foto (på plats finns ett par datorer)
- blyertspenna, suddgummi och pigment liner.

Skisspapper och brush pen ingår i deltagaravgiften.


Jag som leder workshopen heter Sofie Björkgren-Näse. Jag frilansar som lettering artist / bokstavsillustratör med egna företaget Fia Lotta Jansson Design. Är du intresserad av att arrangera en workshop i din skola, på ditt jobb, i din förening eller organisation är du välkommen att höra av dig på sofie@fialottajansson.com eller på direktmeddelande i kontaktsektionen!