Att rita bokstäver och ord - väck din skaparglädje och kreativitet

 

Lettering - rita dekorativa bokstäver och ord | Onlinekurs på Brillbee


Lettering, eller bokstavsillustration, är ett lekfullt, utmanande och avkopplande hantverk som blir fantastiskt snyggt och personligt!

Att komma igång med lettering är roligt och inte alls svårt – bara du vet hur du ska börja. För att lära dig grunderna behöver du egentligen bara ett papper och en pennstump. Med tiden kan du sedan bygga på dina kunskaper genom att förändra former och addera detaljer.

Det här är en omfattade kurs om lettering där du lär dig att rita bokstavsformer från grunden. Du lär dig tillsammans med bokstavsillustratören Sofie genom flera videolektioner och övningsblad som du kan skriva ut. Du kommer att lära dig att rita många olika stilar samt att skapa din egen, personliga lettering-stil. Kursen är till för dig som aldrig tidigare testat på lettering och för dig som ritar på hobbybasis – men kursen fungerar lika bra som inspirationskälla och fortbildning för dig som redan jobbar med bokstäver och typografi i olika format.

Under kursen tipsar jag om mina favoritpennor och -papper och nu kan du köpa dessa produkter i Lettering Start Kit som jag plockat ihop tillsammans med Penstore. Följd denna länk: Penstore Fia Lotta Jansson Design Lettering Start Kit och kika vilka verktyg jag inkluderat i paketet! 

 
 

Jag älskar att hålla Lettering Workshops - kurs i bokstavsillustration! Lettering är något av det bästa jag vet och det är en sån glädje för mig att kunna inspirera och att rita bokstäver och ord tillsammans med andra intresserade bokstavsnördar! De som går en workshop är allt från professionella grafiska designers till hobbyutövande bokstavsfantaster. Men det finns även deltagare som säger att de inte tycker om sin handstil eller att de inte kan rita bokstäver, och det gör mig glad! För har man tagit sig till en workshop så har man intresse, nyfikenhet och drivkraften att lära sig och det är det viktigaste som behövs för att börja skapa!

Lettering Workshop direkt hem till dig!

Jag har fått åka runt i Sverige och Finland, jag har fått vara i Oslo och Berlin och träffa lettering-nyfikna! Men jag har inte möjlighet att finnas på alla ställen där ni finns som är nyfikna på att lära er mer om lettering. Därför har jag och Johanna från Jokowski filmat och kan nu, tillsammans med Brillbee, stolta presentera Lettering Workshop som videokurs: Lettering - rita dekorativa bokstäver och ord! Det är en lycka för mig att kunna förmedla inspiration och tips via nätet ifall vi inte får möjlighet att workshoppa tillsammans live! Nu kan du när du vill och var du än befinner dig lära dig lettering och skapa vanliga och ovanliga bokstavsformer!

Vad är lettering? Hur gör man? Var ska man börja? Vilka pennor använder man? Var hittar man inspiration? Hur ritar man en speciell stil?

I onlinekursen Lettering - rita bokstäver och ord får du alla de grundläggande tipsen för att komma igång med lettering. Jag ger även tips på vilka verktyg och vilket material som är bra, men för att börja rita behöver du egentligen bara en pennstump och en papperslapp!

Men främst är kursen fullspäckad med inspiration hur du kan börja och/eller utveckla din lettering! I åtta videoavsnitt ger jag dig ledning i hur du ritar olika bokstavsstilar, du får testa på en uppvärmningsövning och så får du ett par utmaningar som du kan jobba med på egen tid. Lettering - rita bokstäver och ord är en gedigen onlinekurs som du kan följa på flera sätt. Du kan jobba med kursen under en längre tid eller se alla avsnitt på raken och sedan gå tillbaka och jobba med de avsnitt du tycker var mest intressanta. Eftersom du har tillgång till kursen ett helt år kan du när som helst jobba med mina instruktioner, öva i lugn och ro, utvecklas och skapa egna bokstavsformer!

 

Kurskoncept och manus av Sofie Björkgren-Näse (www.fialottajansson.com)
Videoproduktion av Johanna Stenback (www.jokowski.fi) Musik av Petter Näse
Ljudredigering av Stefan Backas (www.stefanbackas.com) och Christoffer Maid.
Värd för kursen är Brillbee (www.brillbee.se).

 

På min Instagram @fialottajanssondesign postar jag regelbundet bilder och videos med tips, processer och färdiga arbeten.